“Let`s Do It, Danube!”: Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar

“Let`s Do It, Danube!”: Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar
“Let`s Do It, Danube!”: Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar

“Let`s Do It, Danube!” da startul campaniei de educare in judetele dunarene.

Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar.

Incepand de astazi, echipa “Let’s Do It, Danube!” da startul campaniei de educare ecologica in scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor invata ce inseamna un comportament responsabil fata de mediu si cum pot proteja planeta si reduce poluarea, prin actiuni zilnice, la indemana tuturor. Campania este lansata cu ocazia Saptamanii Altfel si va continua pana la finalul lunii mai.

 

Unitatile de invatamant care vor implica minim 50% din numarul de elevi in activitatile “Let’s Do It, Danube!” vor face parte din Reteaua Scolilor Dunarene, prima retea de scoli eco din Romania. Reteaua va beneficia de sustinerea echipei “Let’s Do It, Danube!” si isi propune cooptarea a unui numar cat mai mare de scoli din regiunea europeana a Dunarii, cu scopul de a le transforma in scoli verzi.  Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind totodata materiale informative pentru elevi si dotari pentru salile de clasa. Cele mai active scoli din Retea vor fi premiate in cadrul campaniei si vor participa la schimburi de experienta cu alte scoli dunarene. De asemenea, Reteaua Scolilor Dunarene va beneficia de un sistem de colectare selectiva a deseurilor si va organiza activitati cu tematica eco.

De asemenea, parte din campania de educare este si caravana de film documentar “Let’s Do It, Danube!” In cadrul caravanei, va fi proiectat filmul documentar “Dunarea, Amazonul Europei” in doua parti, creat de casa de productie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunare realizat in ultimii ani. Documentarul urmeaza cursul Dunarii de la origini pana la varsare si descrie fauna si flora din zonele prin care fluviul trece, dar si importanta turistica si comerciala pe care Dunarea o are in economia Europei.

Campania de educare va continua cu concursul de creatie “Exploratorii Dunarii”, in care elevii vor impartasi povestile lor cu Dunarea si se va incheia cu o tabara in Delta Dunarii dedicata elevilor cu rezultate deosebite. Judetele implicate in acest an la ziua de curatenie sunt Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta.

“Inca din 2010, de la inceputul “Let`s Do It, Romania!”, elevii au fost un grup tinta cheie pentru noi. Ne-am propus sa contribuim prin proiectele noastre la educarea romanilor fata de mediu, iar implicarea elevilor si tinerilor este modul nostru de a contribui la o generatie responsabila si activa. Prin “Let’s Do It, Danube!” facem un nou pas catre elevii din judetele dunarene, pe care ii asteptam alaturi de noi cu traininguri eco si proiectii de film documentar, dar si cu o curatenie pe malurile Dunarii pe 27 iunie”  a declarat  Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

In prima actiune organizata in acest an, cu ocazia Zilei Internationale a Apei, pe 21 martie, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 3800 elevi si cadre didactice din judetele dunarene, care au strans 2700 saci cu deseuri, aproximativ 8050 kg.

“Let’s Do It, Danube!” este realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si este sustinut de Kaufland Romania. Obiectivul principal “Let’s Do It, Danube!” este acela de a educa si responsabiliza cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din initiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Website: http://www.letsdoitromania.ro

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *