Gold Corporation vrea un milion de euro de la stat pentru ca a sistat proiectul de la Rosia Montana

1
264

Rosia Montana Gold Corporation cere statului daune de aproape un milion de euro pe motiv ca a blocat proiectul minier de la Rosia Montana.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) pretinde despagubiri de 977.302 euro de la Ministerul Mediului, dar si de la ministrul Mediului, Attila Korodi, si secretarul de stat Silviu Stoica pe motiv ca au suspendat avizul de mediu al proiectului minier de la Rosia Montana.

Potrivit cererii depuse la Curtea de Apel Bucuresti, RMGC sustine ca a platit deja angajatilor concediati 3.216.102 lei din care 986.310 lei reprezinta plati compensatorii potrivit proiectului de concediere colectiva. „Mi-am asumat prerogativele de ministru in respectarea legii privind derularea acestei proceduri.

Pozitia mea ramane aceeasi: toate companiile care desfasoara activitati poluatoare in Romania, indiferent ca sunt mari sau mici, trebuie sa respecte legea.

Nu suntem aici in tara nimanui, iar respectarea procedurilor si a legilor de mediu nu este optionala pentru cei care vor sa investeasca”, a afirmat Korodi.

Proiectul minier de la Rosia Montana, coordonat de compania Rosia Montana Gold Corporation, a fost blocat de ministrul Mediului, Attila Korodi, acum sase luni, pe motiv ca certificatul de urbanism prezentat de investitor era, din punct de vedere legal, inaplicabil.

Totodata, proiectul va ramane blocat pana in 2009, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Gabudeanu, precizand ca in acest an autoritatile nu vor lua nici o decizie finala legata de proiectul de la Rosia Montana.

Potrivit lui Gabudeanu, chiar daca proiectul va primi aviz favorabil, investitia nu va putea fi initiata decat dupa ce licenta va fi reactualizata, ceea ce inseamna o perioada de pana la sase luni. Astfel, daca proiectul va fi aprobat, investitorul trebuie sa prezinte ANRM noi documente referitoare la cantitati, termene si un studiu de fezabilitate reactualizat.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.