Golful Cerna a ajuns depozit de gunoaie!

Zeci de tone de peturi, furaje, coceni, copaci, resturi menajere si cadavre de pasari si animale au fost aduse ieri de apele involburate ale raului Belareca in Golful Cerna, in dreptul localitatii Orsova, pe o distanta de doi kilometri si o latime de 100 metri.

Nu este prima poluare de acest gen care se petrece atunci cand precipitatiile sunt abundente si creste nivelul apei, motiv pentru care primarul Orsovei, Constantin Negulescu, s-a aratat indignat si acuza Directia Apelor Banat ca nu a luat nicio masura pentru a preveni aceste situatii.

„Am cheltuit pana acum din bugetul primariei peste un miliard de lei vechi pentru a aduna gunoaiele. Vreau sa va spun ca responsabilitatea totala pentru aceste poluari cade in sarcina Directiei Apelor Banat care administreaza acest sector de apa.

Am facut apeluri in nenumarate randuri pentru a se construi un baraj care sa retina aceste gunoaie, dar pana acum nu s-a facut nimic in acest sens. Prefectura Mehedinti impreuna cu cea din Caras Severin si cu sprijinul Ministerului Mediului ar trebui sa se implice in aceasta problema”, ne-a declarat edilul-sef al municipiului Orsova, Constantin Negulescu.

Pana ieri la pranz, gunoaiele nu rupsesera digul improvizat pe Cerna si nu ajunsesera in Dunare. Cu cateva luni in urma, Directia Apelor Banat a declansat un amplu control in localitatile situate in amonte de Orsova privind depozitarea necontrolata a deseurilor, gunoaielor menajere, peturi, resturi vegetale, rumegus, verificand pana in jur de 30 de primarii din judetele Caras si Timis.

In urma controalelor efectuate, la acea vreme au fost sanctionate contraventional cu avertisment primariile Gataia, Cos-teiu, Balint si Vermes, iar cu amenda contraventiona-la de 75.000 de lei au fost sanctionate primariile Den-ta, Mehadica si Buchin.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente