Google ajuta la protejarea mediului

  0
  367

  Compania Google a lansat un nou soft, intitulat PowerMeter, cu ajutorul caruia utilizatorii isi pot verifica consumul de energie din casa lor, de oriunde s-ar afla. Cei care vor folosi acest instrument isi vor putea reduce consumul de energie, prin intermediul propriilor calculatoare.
  google ajuta la protectia mediului
  Acest soft face parte din noul proiect Google, prin care se vor investi milioane de dolari in energie regenerabila si in upgradarea retelelor de energie, precum si in alte masuri menite sa reduca efectul de sera produs de emisiile de gaze.

  Retelele inteligente par a fi mult mai eficiente, deoarece sunt o modalitate de transport a electricitati mult mai ieftina, acestea putand sa transporte electricitatea pe distante foarte lungi, catre linii locale de energie, pentru a ajunge in casele oamenilor sau in birouri.

  Studiile citate de reprezentantii Google arata ca accesul la informatiile privind energia consumata de gospodarii poate salva intre 5 si 15% din costurile facturilor actuale.

  „Poate nu pare a fi mult, dar daca jumatate dintre gospodariile din America reduc cu 10% consumul de energie, ar fi echivalent cu a scoate de pe sosele 8 milioane de masini”, au declarat oficialii Google, citati de Reuters.

  Software-ul, Google PowerMeter, se integreaza in platforma iGoogle, unde utilizatorii pot crea o pagina personalizata cu aplicatii web. PowerMeter este creat pentru a afisa imagini in timp real despre aparatele ce consuma curent electric.

  PowerMeter-ul, care in prezent este testat de angajatii Google, va prelua informatii de la „contoarele inteligente” si de la alte echipamente de management al curentului electric. Graficele afisate pot fi comparate cu cele din ziua precedenta sau chiar la nivel istoric.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.