Google investeste in industria energetica

Google a infiintat o subsidiara, „Google Energy”, si cere statului american dreptul de a cumpara si vinde energie de pe piata.Google

Creata in luna decembrie, Google Energy da semnalul inspre o reorientare brusca a gigantului spre alte domenii de activitate. Miscarea inseamna pentru Google mai multa flexibilitate in efortul companiei de a deveni neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, arata CNET.

„In acest moment, putem cumpara energie regenerabila la un pret convenabil de pe piata. Vrem sa cumparam insa energie regenerabila de cea mai inalta calitate si la cele mai bune preturi”, spune Niki Fenwick, un reprezentant Google.

Google are deja o instalatie solara gigant de 1,6 megawati aflata la sediul companiei din California. Capacitatea de a cumpara si a vinde energie la fel cum o fac marile companii energetice ofera celor de la Google sa utilizeze cantitati mari de energie regenerabila pentru a compensa ori de cate ori este nevoie consumul pe care il realizeaza operatiunile Google. Centrele de date sunt cele mai energofage operatiuni din portofoliul Google. Google.org a finantat o serie de start-up-uri in domeniul solar, geotermal si eolian.

Intr-un top anual al celor mai „verzi” companii tech din lume alcatuit la sfarsitul anului trecut de Greenpeace conduce Nokia, laudata pentru reducerea utilizarii de materiale toxice. Sony Ericsson performeaza la fel de bine, desi nu exceleaza precum finlandezii la capitolul reciclare. Toshiba, Philips si Apple ocupa si ele locuri fruntase in topul celor mai prietenoase companii tech cu mediul. La coada clasamentului Greenpeace se afla Lenovo, Microsoft si Nintendo.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *