Locuitorii din orasul Comarnic, judetul Prahova, traiesc zilnic cu teama ca locuintele le vor fi inghitite de pamant, din cauza alunecarilor de teren. Peretii mai multor case au crapat, iar cateva curti au luat-o la vale. Autoritatile locale cunosc problema, dar ridica neputincioase din umeri. Nu au bani ca sa-i ajute pe oameni.
alunecari de teren
“Am muncit o viata intrega si uite unde am ajuns. Cand vin ploile si viiturile imi este foarte teama”, a spus o clocalnica. Cea mai grava situatie este in cartierul Ghiosesti, unde 17 case risca sa fie inghitite de pamant.

Autoritatile au spus ca nu au bani pentru a-i ajuta pe locuitori. “Nu avem nici un leu alocat. Am facut studii de fezabilitate pentru alunecarile de teren, avem documentatia, acum asteptam finantare”, a spus primarul din Comarnic, Vasile Bocioaca.

Alunecarile de teren au afectat si Drumul Judetean 101 A. Aproximativ 2.000 de oameni din Secaria, judetul Prahova, risca sa ramana izolate, asta pentru ca drumul care leaga localitatea lor de Comarnic s-a rupt.

12 localitati din Prahova sunt afectate de alunecarile de teren, iar reprezentantii Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta au spus ca zilele urmatoare mai multe familii ar putea fi evacuate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here