Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti se pregateste de Curatenia de Toamna

Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti se pregateste de Curatenia de Toamna

In zilele de 13, 19 si 20 noiembrie 2011 va avea loc o noua editie a evenimentului „Curatenia de toamna” in Gradina Botanica din Bucuresti. Evenimentul organizat de Asociatia Team Work va reuni tineri din centrul universitar Bucuresti, dar si iubitori ai naturii si ai Gradinii Botanice dispusi sa ofere o zi pentru pregatirea de iarna a acesteia.

Aproximativ 300 de voluntari sunt asteptati sa participe si in acest an la evenimentul ce se va desfasura intr-o noua formula. Actiunea de ecologizare (taierea lastarisului, greblarea frunzelor moarte, strangerea ambalajelor) se va desfasura pe parcursul a 3 zile, intre orele 9.00 si 16.00, sub indrumarea personalului Gradinii si a voluntarilor Team Work. Participarea la eveniment se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se in perioada 1 – 10 noiembrie 2011 pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

Proiectul este derulat de Asociatia Team Work din 2006, bucurandu-se de participarea unui numar de peste 3.000 de studenti si elevi entuziasti. „Curatenia de Toamna” face parte, alaturi de „Gradina Copilului si a Parintelui”, „Curatenia de Primavara” si „Gradina Bunicii”, dintr-un proiect mai amplu, „Gradina Botanica – Gradina orasului meu”, ce beneficiaza de sprijinul Gradinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti. In perioada 2006-2010 proiectul a fost implementat si in Gradina Botanica „Alexandru Borza” a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, precum si in Gradina Botanica „Alexandru Buia” a Universitatii din Craiova. Proiectul isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea in activitati care sa creeze sau sa intareasca legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare.

Curatenia de Toamna beneficiaza anul acesta de sprijinul Universitatii din Bucuresti, partener institutional, Tymbark si Danone in calitate de sponsori si StartUB, partener media.

Asociatia Team Work este o organizatie nonguvernamentala care are misiunea de a facilita acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Isi propune promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin implicare si prin asumarea responsabilitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *