Green Planet Blues vine la Sinaia cu cele mai bune filme eco

  0
  603

  Cea de-a doua editie a festivalului va avea loc la Sinaia in perioada 28-31 ianuarie.Green Planet Blues

  Organizatorii evenimentului, Asociatia Aristoteles Workshop, ne promit cele mai rasunatoare filme de la Festival du Film D”Environnement din Ile de France, Paris 2009, in premiera pentru Romania, discutii la nivel inalt cu specialisti in probleme de mediu si un cinema solar.

  CosyMo”s Solar Cinema, singurul cinematograf care nu prejudiciaza in nici un fel mediul inconjurator vine la Green Planet Blues tocmai din Olanda. „Dubita solara”, va opri in Timisoara si Sibiu, si va fi asteptata in locatii centrale de tineri entuziasti, care vor sa se delecteze cu proiectii inedite. Spectatorii vor viziona, timp de 30 de minute, filme de scurt metraj si clipurile finaliste ale concursului Green Teen Spirit. Vor exista 3 premii de popularitate, care vor fi atribuite in functie de numarul de voturi adunate de fiecare, atat pe Cinemagia.ro, cat si pe buletinele de vot disponibile in Timisoara, Sibiu, si mai apoi, la Sinaia. Cele mai populare pleaca impreuna cu CosyMo”s Solar Cinema in turneul european care va avea loc in vara 2010.

  Liceeni din toata tara sunt invitati sa participe la concursul Green Teen Spirit, sa ne arate ce mediu ii inconjoara, ce solutii vad ei pentru problemele ecologice cu care se confrunta. Cinci finalisti vor fi prezenti la Sinaia, si, dintre ei, doi vor fi recompensati de partenerii evenimentului. Avis pune la bataie 1000 de euro, iar Realitatea-Catavencu ofera un stagiu de practica in cadrul redactiilor trustului. Termenul limita de inscriere al clipurilor pentru Green Teen Spirit este peste trei zile.

  Tarom va prezenta in exclusivitate pentru Romania expozitia Alex MacLean, artist american care realizeaza fotografii din elicopter si ofera astfel o perspectiva cu totul aparte asupra lumii in care traim.

  In cadrul unor asa-numite mese rotunde, cei de la Eco Assist vor povesti despre „Let”s Do It, Romania”, proiect de colectare, intr-o singura zi, a deseurilor din toata tara, iar arhitectul german Gernot Minke va tine un masterclass despre avantajele constructiei cu materiale naturale.

  Green Planet Blues este organizat de Asociatia Aristoteles Workshop in parteneriat cu Primaria Municipiului Sinaia, Capricorn&Capricorn Productions, Centrul International de Conferinte „Casino” Sinaia, CNC, Tarom, Avis, Omniasig, CosyMo”s Solar Cinema, Eco Club Timisoara, KultART Sibiu, si este sustinut de Cod Verde si promovat de Zoom, Academia Catavencu, Voxpublica.ro, 24FUN, Radio Romania Cultural, WebPR, Observator Cultural, Cinemagia, Port.ro, Romania Libera, Feeder.ro, Videofil.ro, Green-Report, Ecosemnal, Ecosapiens, Casamea.ro, Clopotel.ro.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.