Green Planet Blues:Festival de filme verzi

  0
  487

  Sinaia va gazdui intre 17 si 19 ianuarie un festival de filme „green”, in care vor fi prezentate pelicule cu tenta ecologista.
  Sharkwater
  Green Planet Blues este varianta autohtona a Festival du Film de l”Environement, eveniment ce se desfasoara anual in Franta, avand o istorie de peste doua decenii. „Green Planet Blues nu a fost conceput pentru a fi inca un festival de film din Romania”, a spus Cristina Hoffman, delegat al sectiunii Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes si organizator. „Scopul nostru este sa contribuim la nivelul deciziei politice si administrative”, a spus si Ada Roseti, de la Discovery Channel.
  Pe langa cele 18 filme din 12 tari, festivalul de la Sinaia mai include si trei mese rotunde pe teme ecologice (energia, biodiversitatea si gestionarea deseurilor), la care vor participa specialisti din tari precum Austria, Germania, Anglia si Franta. Cele trei zile de Green Planet Blues prezinta documentare de top, premiate si apreciate pentru rigoarea, curajul, coerenta si bunul-simt cu care apara cauza mediului, fie ca este vorba despre lupta impotriva unor abuzuri – „Cursed for Gold” (Franta 2008), „Last Yoik in the Saami Forest” (Finlanda 2007), „Silent Snow” (Olanda 2008), „Strawberry Fields” (Israel 2006) -, fie despre solutii ce trebuie implementate urgent – „Last Call for Planet Earth” (Belgia 2007). Unul dintre starurile acestei editii este „Sharkwater”, un documentar curajos si indraznet, recompensat cu peste 30 de premii internationale.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.