Greenpeace aduce „Biroul verde” la Moscova

  0
  426

  Greenpeace ajuta companiile occidentale cu filiale la Moscova sa ajunga la standardele ecologice internationale. Aparatorii Organizatia internationala independenta spera ca, datorita actualei crize financiare, si firmele rusesti sa inceapa sa economiseasca energie electrica, scrie cotidianul Die Tageszeitung.greenpeace

  Hotelul moscovit „Renessance” a devenit un exemplu in probleme ce tin de protejarea mediului inconjurator. Dilia Harasova, managerul hotelului in relatiile cu publicul, prezinta containerele pentru hartie si carton cu o reala mandrie si satisfactie, dat fiind faptul ca, in Rusia, colectarea selectiva a gunoiului este o mare raritate.

  Hotelul „Renessance” este una dintre cele 40 de companii din Moscova care si-au exprimat dorinta de a colabora cu organizatia ecologista Greenpeace in cadrul programului „Biroul verde”, precizeaza Die Tageszeitung.

  Anul trecut, presedintele rus Dmitri Medvedev a vorbit despre necesitatea economisirii energiei electrice, insa de atunci putine s-au schimbat in Rusia din acest punct de vedere. Astazi, in cadrul programului „Biroul verde”, colaboratori ai Greenpeace le povestesc angajatilor companiilor ‘tutelare’ cat de important este sa fie stinsa lumina dupa program si inchise robinetele, organizeaza actiuni de colectare a maculaturii, promoveaza utilizarea de lampi cu consum redus de energie electrica.

  De regula, firmele se adreseaza din proprie initiativa organizatiei Greenpeace, insa de cele mai multe ori este vorba despre companii occidentale.

  In opinia Greenpeace, criza economica ofera o buna sansa. Prin argumente de ordin economic pot fi convinse chiar si firmele rusesti: in acelasi hotel ‘Renessance’ consumul de energie electrica a scazut cu 20% comparativ cu anul trecut, subliniaza in final cotidianul german.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.