Doua hoteluri din Romania au eticheta ecologica

  0
  560

  Hotelul de cinci stele Crowne Plaza este primul din Capitala ce obtine eticheta ecologica europeana pentru serviciile de cazare turistica pe care le ofera.hotel ecologic

  Hotelul de pe litoral a primit anul trecut ecoeticheta Primul hotel cu astfel de eticheta este Saturn, de pe litoral. Comisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice – organ consultativ cu rol in evaluarea dosarelor – a propus Ministerului Mediului acordarea acestei certificari pentru serviciile oferite de unitatea turistica din Bucuresti. Membrii comisiei au constatat ca hotelul indeplineste criteriile obligatorii pentru acordarea ecoetichetei.

  Primul hotel „verde”, pe litoral

  Hotelul din Bucuresti este al doilea din Romania ce obtine aceasta eticheta, dupa ce, Saturn a primit dreptul de a folosi eticheta ecologica, anul trecut. In hotelul de la mare, ce are, de asemenea, cinci stele, sistemul de iluminat si cel de alimentare cu apa sunt concepute in asa fel incat consumul sa fie redus cat mai mult.

  Unitatea de cazare foloseste detergenti ecologici, piscina hotelului dispune de filtre speciale, iar deseurile sunt adunate selectiv. Mai mult, la receptie si in camere, turistii gasesc pliante prin care sunt informati cum trebuie sa protejeze mediul. Eticheta ecologica europeana a fost creata de Comisia Europeana in 1992. Aceasta ajuta consumatorii sa distinga produsele si serviciile verzi, care nu afecteaza mediul.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.