Gunoi mai scump pe viitor

Gunoi mai scump pe viitor

Economistul-sef al Primariei Oradea, Eduard Florea, a anuntat joi tarifele de depozitare a deseurilor, tarife practicate in perioada mai 2011 – mai 2012 de depozitul ecologic S.C. Eco Bihor.
Majorarea tarifelor e motivata de cresterea costurilor de operare, ca urmare a investitiilor asumate de catre firma Keviep, si a fost aprobata joi de Consiliul Local.
“Noile tarife nu vor afecta tarifele la populatie, o posibila influenta putand aparea doar in toamna, cand RER isi va actualiza propriile tarife”, a spus Florea.
Astfel, de la 1 mai creste de la 12,87 euro la 14 euro/tona la deseurile menajere (sau amestecate cu moloz) respectiv de la 2,21 euro la 2,24 euro/tona la deseurile din constructii. Depozitarea pamantului vegetal si a deseurilor colectate selectiva ramane in continuare gratuita.
“In zonele de case se observa o selectare mai corecta a deseurilor. Cu cat responsabilitatea e individualizata, cu atat gradul de colectare selectiva e mai bun. Nu sunt suficiente campaniile de informare, trebuie sa motivam financiar cetateanul. Ca atare, am stabilit tarif -zero- pentru colectarea selectiva”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente