Guvernul a aprobat investitii de 663,8 mil. lei in infrastructura de mediu si gospodarirea apelor

Guvernul a aprobat investitii de 663,8 mil. lei in infrastructura de mediu si gospodarirea apelor

Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru opt obiective de investitii prioritare, de 663,8 milioane lei, din infrastructura de mediu si gospodarirea apelor, finantate prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).

„Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 27 aprilie 2011, la initiativa Ministerului Mediului si Padurilor, Hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru zece obiective de investitii prioritare din infrastructura de mediu si gospodarirea apelor. Opt dintre cele zece investitii sunt finantate prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, iar valoarea acestora este de 663.877.000 lei”, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Mediului si Padurilor.

Toate cele opt obiective finantate prin PNDI au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea in siguranta a obiectivelor economice deja existente, precum si eliminarea pericolului de pierdere a vietilor omenesti.

„Aceste lucrari se incadreaza in ‘Strategia nationala de management al riscului la inundatii pe termen mediu si lung 2010 – 2035’, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 864/2010, care defineste cadrul tehnic, institutional si legal pentru prevenirea si reducerea tuturor consecintelor negative ale inundatiilor asupra activitatilor socio-economice, asupra proprietatilor, asupra vietii si sanatatii oamenilor si asupra mediului inconjurator pentru urmatorii 25 de ani”, spun oficialii ministerului.

Programul National pentru Dezvoltarea Infrastructurii are doua componente gestionate de Ministerul Mediului si Padurilor. Prima componenta se refera la realizarea de sisteme de alimentare cu apa si canalizare si are prevazuta suma de 1,3 miliarde de lei. A doua componenta a acestui program este cea de prevenire a inundatiilor, avand prevazuta suma de 2,4 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *