Locuri de joaca si parcuri printre blocurile Sucevei

Locuri de joaca si parcuri printre blocurile Sucevei

Municipalitatea suceveana intentioneaza ca anul acesta sa creasca numarul de parcuri si locuri de joaca pentru copii, dar sa si modernizeze parcurile existente.
Astfel, de curand s-a finalizat parcul de pe strada Lazar Vicol, in spatele Colegiului National de Informatica “Spiru Haret”, acesta fiind unul dintre primele parcuri care se vor face printre blocurile Sucevei.
“Este un parculet frumos, cu alei, gazon, s-au pus doua banci, un loc de joaca pentru copii si cosuri de gunoi. Este primul parculet pe care il dam in folosinta in acest an, urmeaza modernizarea parcurilor mari, precum cel din Areni, de la Gara Itcani sau cel de la sediul de primarie din Burdujeni, dar si alte parculete in cartiere. Suntem in faza de proiectare cu un astfel de parculet in Burdujeni, in zona Moldova. Am discutat cu cei de la Colegiul Tehnic , ne-au dat acceptul, pentru ca si elevii lor vor beneficia de acest parc”, a declarat primarul Ion Lungu.
Pe de alta parte, seful municipalitatii sucevene a remarcat greutatile pe care le intampina autoritatile locale atunci cand au initiative de acest gen.
“Si la realizarea acestui parc s-a lasat cu scandal. Asa e la noi cand vrei sa faci ceva. Cei care au masini vroiau sa il transforme in loc de parcare, cei fara masini vor parc. Cei care au copii mici doresc parc, cei mai in varsta nu vor, ca se face galagie. Noi trebuie sa alegem astfel incat sa putem multumi pe toata lumea. De aceea luam in primul rand girul asociatiilor de proprietari, care au personalitate juridica, au semnatura si stampila si reprezinta interesele unui grup mare de oameni. Trebuie sa impacam parcarile cu locurile de joaca si cu parculetele dintre blocuri”, a concluzionat Lungu, care vrea ca prin aceste parcuri amenajate intre blocuri sa le ofere conditii mai bune de viata locuitorilor din zona, posibilitatea de a avea zone de relaxare, aproape de casa, dar sa si sporeasca spatiile verzi din oras, necesare pentru un mediu mai curat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,539FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente