Peste 70 de hectare impadurite

Peste 70 de hectare impadurite

Padurarii au impadurit si noua hectare din raza ocoalelor silvice.
70 de hecatre de impaduriri in fondul forestier propriu si noua hecatre din afara fondului forestier administrat de regie reprezinta o parte din activitatile desfasurate de padurarii Directiei Silvice Bihor in cadrul Lunii Plantarii Arborilor. Pe langa lucrarile de impadurire specifice, Directia Silvica Bihor a organizat in cadrul Lunii Padurii care a avut loc in perioada 15 martie -15 aprile, simpozioane, conferinte, comunicari si informari la nivelul ocoalelor silvice.
“In cadrul acestora au fost dezbatute probleme actuale si de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislatie silvica si diferite probleme ridicate de populatie”, a precizat Liviu Laza Matiuta, directorul Directiei Silvice Bihor. De asemenea, au fost efectuate drumetii cu copii in ariile protejate din custodia Directiei Silvice, au fost organizate concursuri si competitii avand ca tema principala Padurea, sursa de viata. In cadrul fiecarui ocol silvic au avut loc si actiuni de curatenie in fondul forestier si amenajarea izvoarelor, a traseelor si amenajarilor turistice din fondul forestier.
Plantari
Directia Silvica Bihor isi propune sa regenereaze in primavara acestui an o suprafata de 213 hectare din care 155 de hectare regenerari naturale si 58 de hectare impaduriri. Pentru consolidarea plantatiilor executate in anii anteriori, se vor executa completari pe o suprafata de 55,95 de hectare. Pentru realizarea acestu program se vor utiliza 550.000 de puieti forestieri din 15 specii diferite. Piuetii provin din cele peste 50 de pepiniere pe care le are in prezent Directia Silvica Bihor. Regia are si mai multe solarii unde sunt plantate rasinoase.
In prezent, DS Bihor are in administrare 130.000 de hectare de padure iar cele sase ocoale silvice private din judet- 90.000 de hectare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,540FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente