Castrarea chimica a pedofililor e necesara – comitet insarcinat cu anchetele criminale din Rusia

Castrarea chimica a pedofililor e necesara - comitet insarcinat cu anchetele criminale din Rusia

Comitetul de ancheta din Rusia a propus joi castrarea chimica a persoanelor care comit crime de natura sexuala impotriva minorilor, anunta agentiile rusesti de presa, preluate de AFP.

“Estimam necesara aplicarea castrarii chimice pentru persoanele care au comis crime sexuale impotriva minorilor”, a declarat seful acestei institutii insarcinata cu anchetele criminale, Alexandr Bastrikin, citat de agentia Ria Novosti.

Potrivit acestuia, castrarea chimica nu ar trebui sa inlocuiasca sanctiunea judiciara, ci o forma de actiune impotriva celor care comit astfel de crime si sunt pe punctul de a fi eliberati din inchisoare.

“Persoanele potential periculoase trebuie sa aleaga: fie castrarea chimica, fie incarcerarea intr-o institutie medicala specializata”, a adaugat el.

Seful comitetului de ancheta a subliniat ca o decizie privind eliberarea anticipata a pedofililor nu ar trebui luata decat dupa un aviz medical privind pericolul lor potential.

In 2010, aproximativ 500 de oameni au comis crime sexuale dupa ce au fost eliberate anticipat, potrivit cifrelor Curtii Supreme din Rusia.

Peste 9.500 de abuzuri sexuale, dintre care 960 violuri, au fost comise in Rusia impotriva minorilor in 2010.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente