Guvernul permite Ministerului Mediului sa angajeze avocati pentru procesele privind taxa auto

Guvernul permite Ministerului Mediului sa angajeze avocati pentru procesele privind taxa auto

Guvernul permite Ministerului Mediului sa angajeze avocati care sa pledeze in favoarea institutiei in procesele initiate de catre proprietarii de vehicule pentru restituirea taxei de poluare auto, pe rolul instantelor judecatoresti fiind inregistrate aproximativ 80.600 dosare deschise in 2011-2012.

Ministerul a fost autorizat sa contracteze servicii juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica in sedinta de miercuri a Guvernului, in baza unui memorandum.

In luna mai, Guvernul a adoptat o ordonanta care interzice institutiilor publice centrale si locale, regiilor autonome si companiilor nationale sa mai contracteze servicii de consultanta, reprezentare si asistenta juridica daca dispun deja de personal propriu de specialitate, exceptii fiind posibile, dupa caz, doar cu acordul Guvernului, ordonatorului principal de credite sau al consiliilor locale si judetene.

Executivul justifica exceptia acordata Ministerului Mediului prin numarul foarte mare de dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti, aratand ca, de exemplu, sunt aproximativ 80.600 de dosare inregistrate in 2011-2012 care au ca obiect taxa de poluare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente