Parcul Natural Lunca Muresului reconstruit 3D de catre Asociatia Voluntarii Lunca Muresului

Parcul Natural Lunca Muresului reconstruit 3D de catre Asociatia Voluntarii Lunca Muresului

Muresul a inceput sa curga si are debite destul de mari. Curge pe langa localitatile Arad, Pecica, Nadlac si Cenad, strabatand padurile de lunca formate din stejar, frasin, salcii si plopi, dar si pasuni si terenurile agricole. Lucrul acesta nu se intampla la o scara de 1:1, ci la una de 1:2000, si este, de fapt, o reconstructie in miniatura a Parcului Natural Lunca Muresului. Finantarea acestui proiect demarat in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Lunca Muresului si Asociatia Rotary Club Arad Cetate este de cca. 10,000 $ si provine din partea Fundatiei Pentru Parteneriat si Mol Romania.

Investiatia realizata in felul prezentat mai sus de catre Asociatia Voluntarii Lunca Muresului s-a facut cu scopul de a sensibiliza, inca o data, vizitatorii care vin in Parcul Natural Lunca Muresului, dar intr-un mod inedit. Inedit, deoarece vizitatorii sunt indemnati sa descopere speciile si habitatele din acest parc dintr-o perspectiva tridimensionala, strabatand parcul de la est la vest pe o distanta de 40 de metri si afland astfel care sunt cele mai importante elemente naturale de aici. Toate localitatiile limitrofe parcului sunt evidentiate prin butuci din arbori de diverse dimensiuni, in functie de marimea localitatii, iar limita parcului si categoriile de teren din parc, respectiv pasunile, terenurile arabile si aria protejata sunt reprezentate prin plantarea a diverse tipuri de vegetatie. Numeroase informatii si imagini se regasesc in panourile informative amplasate de-a lungul cailor de acces. De asemenea, este pusa la dispozitia vizitatorilor o brosura cu imagini 3D impreuna cu dispozitivele optice necesare de vizualizare a acesteia.

Proiectul s-a derulat printr-o implicare majora a comunitatii locale, peste 300 de voluntari participand la implementarea lui, iar dintre acestia o contributie remarcabila a avut-o Tom Ashley, un voluntar din Statele Unite ale Americii, venit in Arad prin organizatia guvernamentala Corpul Pacii. Un rol major a avut si firma aradeana SC Sly Flowers SRL.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente