Franta ar putea include in legislatie notiunea de “infractiune ecologica”

Franta ar putea include in legislatie notiunea de “infractiune ecologica”

Ministerul francez al ecologiei, dezvoltarii durabile si energiei intentioneaza sa includa in legislatie notiunea de “infractiune ecologica”, in urma deciziei de condamnare a grupului “Total” pentru consecintele naufragierii petrolierului Erika.

Decizia marcheaza o zi imporanta pentru dreptul mediului din lumea intreaga, potrivit ministrului francez al ecologiei, Delphine Batho, si ministrului delegat pentru transporturi, mare si pescuit, Frédéric Cuvillier, scrie intr-un comunicat transmis de cele doua institutii si citat de Agerpres.

Un comitet de juristi pe probleme de mediu va lucra la includerea notiunii de “infractiune ecologica” in legislatia franceza. Faptul ca poluatorul plateste, confirmarea raspunderii penale si obtinerea unei reparatii pentru partea civila reprezinta progrese majore, potrivit Ministerului Ecologiei din Franta.
Franta ar trebui sa ia initiativa in cadrul Adunarii Generale ONU pentru introducerea unui protocol aditional la Conventia Natiunilor Unite asupra dreptului marii incheiata la Montego Bay (Jamaica) in 1982, in scopul de a se crea o protectie juridica internationala, mai precizeaza cei doi ministri in comunicatul citat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente