Guvernul plateste pentru apa muresenilor

  0
  321

  Ministrul Mediului, Atilla Korodi, a semnat, ieri, la Targu-Mures, contractele de finantare pentru introducerea apei potabile, in valoare de 61,2 milioane de lei. Finantarea se incadreaza in programul multianual prioritar de mediu si gospodarire a apelor si se refera la judetul Mures. Attila Korodi a predat mai apoi documentele primarilor localitatilor Ungheni, Sangeorgiu de Padure, Rastolita, Band si Ghindari, beneficiarele investitiilor. „Anul acesta au fost aprobate doua hotarari de guvern prin care mai mult de 130 de localitati au
  primit diferite finantari. Putem spune ca au fost incluse aproape toate judetele”, a declarat, ieri, Korodi la Targu-Mures.

  Ministrul a adaugat ca este bucuros ca poate sa aduca in judetul Mures noi finantari pe langa cele aflate deja in derulare. „Sunt fericit ca putem veni in plus fata de proiectele care au fost pana acum in Targu-Mures si cele din programul SAMTID in diferite orase ale judetului Mures, vorbesc si de mediul rural prin Ordonanta 7, coordonata de Cancelaria primului ministru, noi venim cu noi proiecte care completeaza aceasta paleta de finantari”, a conchis Attila Korodi.

  La randul sau, presedintele CJ Mures, Emoke Edita Lokodi, a declarat ca finantarea venita prin Ministerul Mediului ajuta judetul Mures sa se conformeze strategiei de mediu. „Prin Ministerul Mediului, si aceste administratii locale beneficiaza de aceste fonduri importante prin care sistemele de alimentare cu apa, canalizare si statii de epurare se construiesc in judetul Mures. Astfel ne ajuta sa ne conformam strategiei de mediu in acel program mare prin care judetul Mures a reusit sa realizeze operatorul regional de alimentare cu apa”, a declarat presedintele CJ Mures, care a subliniat ca, prin fondurile venite in urma semnarii contractelor de finantare, in perioada 2007-2013, in cele cinci localitati beneficiare se vor realiza investitii importante in retelele de alimentare cu apa potabila, dar si in sistemele de canalizare si in statiile de epurare a apelor uzate.

  Sursa: Romania Libera

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.