Asociatiile de locatari sunt interesate sa reabiliteze termic cladirile

2
336

Din ce in ce mai multe asociatii de locatari sunt interesate sa-si reabiliteze termic imobilele pe banii statului. Numai anul acesta s-au inscris pe listele de asteptare peste 2500 de asociatii de locatari. Intr-o cladire reabilitata termic, scade consumul energetic la aproape jumatate.

Programul de reabilitare termica a inceput in 2002, dar a atras atentia asociatiilor de proprietari abia in 2005 cand au fost 23 de cereri pentru care s-au facut proiecte tehnice.In 2006, au fost incluse in program 670 de cladiri. Anul acesta vor fi finalizate 11 imobile, iar pe listele de asteptare sunt 2.500 de asociatii.

Romanii au devenit interesati de acest program mai ales dupa ce autoritatile au decis ca asociatia de locatari sa achite doar o treime din lucrari, restul fiind suportat de stat. Costurile variaza in functie de solutiile specialistilor, insa, lucrarile de reabilitare a doua scari dintr-un bloc de patru etaje nu au depasit 6000 de euro.

Cei care isi vor izola blocurile mai au un avantaj: primesc un certificat energetic, care, din 2010 va deveni obligatoriu atunci cand se va face o tranzactie de vanzare-cumparare a unei locuinte.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.