Guvernul pregateste un program de despagubiri in cazul Natura 2000

  0
  664

  De ani de zile, proprietarii de terenuri de la noi din judet aflate in ari protejate precum Natura 2000, reclama faptul ca nu-si pot utiliza la capacitate terenurile. Indiferent de efortul pe care-l fac, pierderile sunt iminente odata cu respectarea conditiilor impuse de strictetea reglementarilor.

  Se lucreaza in prezent la gasirea unor solutii de compensare a pierderilor inregistrate de fermieri. Promisiunea de acest fel a fost facuta de catre Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – MADR, cu ocazia vizitei sale facute nu de mult in judetul nostru.

  Inaltul demnitar a asigurat fermierii de punerea in aplicare a unui sistem de compensare a pierderilor. S-a mentionat faptul ca este in lucru un Masterplan care se realizeaza cu implicarea Ministerului Mediului, in care sa fie bine conturate, chiar precizate conditiile de acordare a sustinerilor financiare.

  Banii se vor suporta din fonduri guvernamentale in baza planului de management stabilit pentru fiecare arie protejata in parte.
  Masura este asteptata de fermierii satmareni in conditiile in care este vorba despre mii de hectare de teren incluse in arii protejate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.