Guvernul României cere oficial includerea Roșiei Montane în patrimoniul mondial UNESCO

Korodi: Ministerul Mediului va finan?a noi studii la Ro?ia Montan?. Unele date sunt superficiale

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat reluarea procedurii de înscriere a sitului Roșia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO.

„În urma analizei și consultărilor am luat decizia ca procedura de a înscrie situl Roșia Montană în lista patrimoiului mondial UNESCO să fie reluată. Notificarea va fi depusă astăzi, astfel încadrându-ne în termenul necesar ca dosarul să fie discutat în ședința din această vară a Comitetului patrimoniului mondial care va avea loc în China”, a spus ministrul Culturii.

Guvernul României putea solicita înscrierea dosarului Roșia Montană pe ordinea de zi a ședinței Comitetului patrimoniului mondial UNESCO, din această vară, până în data de 1 februarie 2020.

„Am decis să nu amânăm acest demers, chiar dacă termenul final este 1 februarie 2021, și asta nu doar pentru că este o prioritate asumată prin programul de guvernare al PNL, ci mai ales pentru că datoria Ministerului Culturii este să apere interesele patrimoniului cultural național”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *