Guvernul se incurca in taxe auto

  0
  373
  Vosganian: Ministerul Economiei nu si-a dat avizul pentru proiectul de lege privind Rosia Montana

  Garda de Mediu, institutie aflata in subordinea guvernului, face planuri pentru introducerea unei taxe ecologice care sa aduca la bugetul de stat bani pentru derularea unor programe de reciclare a masinilor vechi. Varujan Vosganian

  Sansele ca taxa second-hand sa fie eliminata total sunt mici. „Taxa de prima inmatriculare ar putea fi scoasa si exista posibilitatea de a o inlocui cu o taxa strict de mediu, pentru rezolvarea acestei probleme a deseurilor din masini”, a declarat Octavian Popa, comisarul general al Garzii de Mediu, precizand ca nivelul acesteia ar putea fi 50-100 de euro pentru o masina cu o valoare de 12.000 de euro.

  Taxa verde propusa de Garda de Mediu va fi platita atat pentru masinile vechi, cat si pentru cele noi in cazul in care va fi introdusa.
  In acelasi timp, reprezentantii Ministerului de Finante sustin ca taxa second-hand nu va fi scoasa, mai ales ca ministrul Varujan Vosganian va reincepe negocierile cu reprezentantii CE pentru modificarea taxei „intr-o formula cat mai convenabila”. Formula actuala a taxei pentru prima inmatriculare a fost criticata de autoritatile europene.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.