Haine pentru copii imbibate cu substante toxice

0
622
Haine pentru copii îmbibate cu substan?e toxice
Haine pentru copii îmbibate cu substanțe toxice
Haine pentru copii imbibate cu substante toxice
Haine pentru copii imbibate cu substante toxice

Studiul alarmant care arata ca hainele pot fi nocive pentru copii a fost realizat de voluntarii Greenpeace din China. Printre marcile luate in vizor de organizatia pentru protectia mediului se numara Nike, Adidas, Disney, C&A si Burberry.

Zecile de esantioane examinate provin mai ales din fabrici de textile din China. Activistii Greenpeace afirma ca este o veritabila corvoada pentru parinti sa fie atenti ca hainele pe care le cumpara pentru cei mici sa nu contina substante chimice periculoase.

Tot ei au cerut Chinei, numarul unu in industria textila, sa renunte la folosirea elementelor toxice in industria vestimentara. Mai mult, ONG-ul a lansat o campanie pentru a atrage atentia asupra marilor producatori de imbracaminte de pe piata internationala.

Din 2011 si pana acum, Greenpeace a publicat mai multe studii ce dovedesc prezenta unor substante chimice care pot cauza cancer sau afectiuni hormonale in haine ce poarta etichetele unor retaileri celebri precum Zara sau Clavin Klein. Tot Greenpeace a aratat cum furnizorii marilor companii de textile otravesc apele unor fluvii din China cu deseurile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.