Harta verde Bucuresti – Propuneri pentru fluidizarea traficului din nordul Capitalei

Elevii voluntari ai Hartii Verzi, proiect international implementat in Romania de Asociatia Goodartofnoon, au facut propuneri privind descongestionarea traficului din nordul Capitalei, posibile solutii de reamenajare a Parcului Izvor, de reabilitare a zonelor dezafectate din cartierul Tei si au stabilit trasee cultural-turistice in Capitala, ce vor fi marcate pe teren in decursul lui 2009.
harta verde bucuresti
In aceasta saptamana a fost lansat proiectul „Fluidizarea traficului din nordul Capitalei”, propus de echipa „ESPATRULA pentru Bucuresti”. Proiectul propune: construirea de parcari in nordul Bucurestiului, totalizand 13.000 de locuri de parcare; infiintarea unor linii de transport in comun (trenuri pe tronsoanele Gara de Nord – Otopeni, Gara de Nord – Baneasa – Gara Obor); banda pentru biciclete, banda separata pentru mijloacele de transport in comun pe tronsonul Otopeni – Arcul de Triumf – Piata Victoriei.

„Este nevoie de o comunicare mai eficienta intre comunitati si autoritatile locale. Unul dintre punctele de plecare a fost Harta Verde a Bucurestiului, pentru ca in ea s-au reunit toate problemele stringente ale Capitalei cu obiectivul clar de a-si gasi rezolvarea. Proiectul de fluidizare a traficului din nordul Capitalei propus de echipa „ESPATRULA pentru Bucuresti” este o propunere a elevilor voluntari Harta Verde, plecand de la realitatile cu care s-au confruntat pe teren, propunere ce va fi prezentata tuturor autoritatilor competente. Interesul manifestat de reprezentantii Primariei si ai Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti vizavi de acest proiect este un exemplu concret ca scopul organizatiei noastre a fost atins. Inca trei proiecte la fel de semnificative pentru Bucuresti vor fi lansate la inceputul lunii decembrie”, a declarat Ruxandra Soare – presedinte Goodartofnoon.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente