Horia Irimia: „Trebuie sa existe echilibru intre natura si activitatea umana“

Horia Irimia: „Trebuie sa existe echilibru intre natura si activitatea umana“
Horia Irimia: „Trebuie sa existe echilibru intre natura si activitatea umana“

Incepand cu 1985, la recomandarea Comisiei pentru Asezari Umane, Adunarea Generala a ONU a desemnat ca in octombrie sa se marcheze Ziua Mondiala a Habitatului, fapt ce reflecta necesitatea armonizarii asezarilor umane cu mediul natural, deoarece pamantul nu este doar habitatul oamenilor, ci al tuturor celorlalte vietati.

Aceasta zi reaminteste si de cei fara casa, de cei ce au adaposturi inadecvate, inclusiv de cei ce locuiesc in conditii umane, oferind posibilitatea imbunatatirii asezarilor umane.

Cu ocazia Conferintei Nationale a Asociatiilor de Proprietari din Liga Habitat, vicepresedintele Agentiei Nationale a Protectiei Mediului, Horia Irimia, a declarat: „Trebuie sa gasim un echilibru intre dezvoltarea socio-economica a comunitatilor locale si conservarea habitatelor naturale. Echilibru intre conservarea biodiversitatii si dezvoltarea habitatelor antropice, respectiv un echilibru intre natura si activitatea umana.

La noi, in judetul Cara-Severin, peste o treime din suprafata o reprezinta ariile protejate – parcuri nationale, naturale, sit-uri Natura 2000. Acest lucru nu inseamna ca respectivele comunitati locale nu se pot dezvolta, dar cu anumite conditii”.
La nivelul Romaniei, aproape 22% din suprafata o reprezinta ariile naturale protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *