Hyundai va reduce media emisiilor de CO2 la 127 g/km pana in 2012

  0
  400

  Hyundai a anuntat ca nu mai doreste sa plateasca amenzi pentru depasirea normelor de poluare. Din acest motiv, coreenii si-au fixat ca tinta obtinerea unei medii a emisiilor de 127 g/km pana in 2012.
  hyundai
  Amenzile tot mai mari pentru depasirea normelor de poluare ii determina pe marii constructori sa investeasca masiv in tehnologii care sa reduca media emisiilor de CO2. Hyundai este unul din constructorii care s-a conformat noilor obligatii si promite reducerea mediei emisiilor de CO2 pana in 2012.

  Grupul coreean anunta o reducere cu 40 de g/km a mediei emisiilor, pana la 127 g/km. Coreenii promit un progres important la acest capitol prin utilizarea unei noi game de motoare ecologice, prin vanzarea mai multor versiuni diesel eficiente si prin implementarea unor tehnologii noi de reducere a consumului.

  Hans van Gent, directorul departamentului de planificare a produselor, a declarat ca grupul Hyundai-Kia intentioneaza sa se plaseze sub limita de 130 g/km pana in 2012 cu intreaga sa gama. Coreenii nu vor sa mai plateasca nici o amenda pentru emisii prea mari.

  Primii pasi in acest sens vor fi facuti chiar de anul viitor, Hyundai urmand sa introduca sistemul „Stop an Go”, ca dotare standard pe majoritatea modelelor sale: i30 1.4 litri iBlue, i20 si i10. Daca lucurile merg bine iar Hyundai si Kia depasesc cu bine criza economica, coreenii si-au fixat un obiectiv ambitios, acela de a obtine o medie sub limita fixata de UE de 95 g/km pana in 2020.

  Hyundai a demonstrat tuturor ca are planuri mari pentru segmentul vehiculelor ecologice, odata cu lansarea proiectului Ultra Low Carbon Emissions Vehicle, un concept care emite doar 87 g/km multumita combinarii formelor aerodinamice, cu o caroserie din fibra de carbon si panouri solare pentru functionarea instalatiei de aer conditionat. Implementarea unor asemenea tehnologii ar creste insa foarte mult pretul modelelor Hyundai si Kia, ceea ce nu ar fi in conformitate cu segmentul caruia se adreseaza cele doua branduri.

  Sursa: Automarket

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.