Ilegalitati in parcul fotovoltaic al lui Paszkany si la modernizarea Caii Turzii

0
643
S-a semnat contractul pentru construcția ceui mai mare parc fotovoltaic din România
Ilegalitati in parcul fotovoltaic al lui Paszkany si la modernizarea Caii Turzii

Social-democratii clujeni au acuzat astazi administratia locala ca incalca legea atunci cind incearca sa schimbe obiectul colaborarii dintre consiliul local si Polus Real Estate din constructia cartierului Tineretului in cea a unui parc fotovoltaic.

(CITESTE depsre planurile parcului fotovoltaic AICI)

Potrivit consilierului local PSD, Claudia Anastase, si presedintelui PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, o asemenea manevra se afla in plina ilegalitate, chiar daca are, printre altele, si avizul prefectului Florin Stamatian.

„Daca era vorba de altcineva, ar fi reziliat contractul imediat. Dar pentru ca e vorba de altcineva (firma Polus Real Estate, a omului de afaceri Arpad Paszkany), se poate. Acum e problema Curtii de Conturi si a organelor abilitate”, a declarat Joj in conferinta de presa de astazi, in timp ce Anastase a pus sub semnul intrebarii asocierea cu firma mai sus mentionata pentru realizarea unui asemenea proiect. „Ce experienta au ei in acest domeniu?”, a intrebat consilierul, afirmind ca este posibil ca o competitie deschisa pentru realizarea proiectului sa fi atras investitori cu o experienta bogata in acest domeniu. Drept urmare, cei trei consilieri locali PSD vor vota in sedinta de miine impotriva acestui proiect.

Modernizare cu repetitie si risipa de bani?

O alta saminta de discutii aprinse in sinul legislativului local va fi cu siguranta si proiectul de modernizare a Caii Turzii, care se ridica la o valoare de cinci milioane de lei. Potrivit lui Anastase, din aceasta suma, 722.000 de lei sint prevazuti doar pentru serviciile de consultanta. Asta desi, conform declaratiilor lui Mircea Jorj, aceste lucrari au mai fost efectuate o data acum cinci ani, fapt pentru care suma destinata consultantei e inexplicabil de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.