Imagini dezolante! Cai de sute de mii de euro mor de foame in mizerie!

0
430

O adevarata crima se savarseste in tacere, la herghelia de cai-lipitani de la Homorod, judetul Brasov. Vestita in urma cu doua decenii in toata Europa pentru frumosii si valorosii armasari, ferma s-a transformat intr-un lagar de exterminare.
cal lipitan
De cand au fost vanduti de stat unei firme, 11 cai au murit de foame, intr-o mizerie cumplita. Abia acum, autoritatile au deschis ochii si au inceput sa-si faca griji pentru bietele animale.

Falnici candva, lipitanii de la Homorod aduc cu niste stafii. Le ies prin piele oasele, sunt murdari si tremura. Abia daca mai stau in picioare. Din cand in cand, cate un armasar nu mai are puterea sa se ridice din paiele putrezite ce tin loc de asternut.

Proprietarului hergheliei de la Homorod, un cetatean american, pare sa nu-i peste ca detine o avere. Un lipitan pur sange costa si 100.000 de euro, spun cunoscatorii. Din 51 cati erau in 2007, cand au fost vanduti americanului, au ramas doar 40 de armasari. 11 au murit de foame si de boli. Omul de afaceri nu s-a mai ingrijit sa trimita bani pentru furaje si medicamente.

Decaderea hergheliei de lipitani de la Homorod a inceput in 2000, cand statul a instrainat-o. De atunci, caii si-au tot schimbat stapanul, pana cand, in 2007, au fost cumparati de americanul care i-a condamnat la moarte.

Autoritatile cauta solutii sa salveze animalele ramase in viata. Medicii veterinari au facut luni analize celor 40 de cai lipitani care au mai ramas la herghelia de la Homorod. Rezultatele arata clar ca armasarii sunt subnutriti si devitaminizati.

Autoritatile vor pune sechestru pe lipitani, considerand ca au fost abandonati de proprietar. Caii vor fi preluati de Directia Sanitar Veterinara Brasov si urmeaza sa fie dusi la Sambata de Jos sau Beclean. Dupa ce se inzdravenesc, lipitanii vor fi vanduti, inca o data, prin licitatie. De data aceasta, poate autoritatile se vor asigura ca noul cumparator va avea grija intr-adevar de ei.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.