Imparte masina cu alti pasageri

Cristi Schiopu uraste traficul din Bucuresti, desi el nu este sofer. Asa ca a venit cu o solutie care sa reduca aglomeratia, dar si poluarea. Ideea de “carpooling”, impartirea masinii cu alti oameni care calatoresc in aceeasi directie, este noua in Romania, dar raspandita in lume inca din anii “70.imparte masina cu altii

Pe site-ul lansat de Cristi Schiopu (25 de ani), www.cumasina.net, orice sofer sau pasager care vrea sa ajunga la serviciu, acasa, oriunde in tara sau in strainatate, poate lasa un mesaj ca este dispus sa imparta mijlocul de transport. Avantajele: costuri mai mici, masini mai putine.

“Aveam ideea de cativa ani. Asteptand autobuzul in statia Eroilor, din Bucuresti, pentru a merge spre munca, mi-am zis: -Cum ar fi daca oamenii nu ar mai merge cate unul in masina? Ce impact ar avea?- Apoi, mi-am zis ca Romania nu are un site specializat pe anunturi de autostop, obicei vechi, avantajos, si care pe internet poate fi mult mai bine organizat, printr-o planificare din timp a traseului”, spune Cristi.

Claudiu Blaga (24 de ani) este unul dintre cei care au pus deja un anunt pe site. Pleaca in fiecare dimineata, intre 8.00 si 9.00, pe traseul Obor – Iancului – Pantelimon – Republica. “Am fost contactat de trei – patru persoane, dar, din pacate, nu ne-am potrivit programul. Chiar imi place ideea”, spune Claudiu.

Cele mai multe mesaje sunt cele care vizeaza drumurile internationale, dar exista anunturi si pentru transport local. “Locuitorii din Bucuresti si din Timisoara au fost foarte receptivi la ideea de a-si imparti masina”, spune Cristi.

Pe site-ul lansat anul trecut, la mijlocul lunii octombrie, exista si anunturi din Galati, Craiova si din Piatra-Neamt. “Site-ul are o medie de 40-50 de vizitatori pe zi, dupa ce acum doua luni erau vreo 20. Insa numarul de anunturi este inca mic fata de numarul de vizitatori”, adauga Cristi, care planuieste acum o promovare intensa.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente