Bucuresti: Casa ECO ii sperie pe locuitorii Capitalei

Constructia mobila de 20 de metri patrati costa 30.000 de euro si a fost lansata, in premiera, la o expozitie de tehnici de mediu din Bucuresti, dar cumparatorii nu s-au grabit sa si-o achizitioneze .casa eco

Este simpla, dar intima pentru cei care isi doresc sa locuiasca intr-o casa mai putin extravaganta. Casa ecologica, mobila este fabricata in Croatia si se aduce la comanda clientului. Dispune de toate utilitatile necesare si este perfecta pentru doua personae, care pot imparti spatiul de 20 de metri patrati.

Nu are nevoie de fundatie si poate fi transportata, gata construita si mobilata, in locul dorit. „I se pot monta roti pentru a fi deplasata, dar la drumurile proaste din Romania este destul de riscant asa ca cel mai usor poate fi mutata cu ajutorul unui trailer”, a explicat Mihai Murzea, manager de vanzari la compania Tehnix.

Apa de ploaie folosita in gospodarie

Locuinta ecologica mobila dispune de panouri solare si turbina eoliana pentru producerea energiei electrice si de un sistem ecologic pentru colectarea apei de ploaie si unul pentru filtrarea acesteia.

„Apa de ploaie este curata si poate fi folosita pentru dus, toaleta si la spalarea vaselor. Se poate face o rezerva de apa pentru doua personae, suficienta pentru doua luni”, a mai spus Murzea.

Locuinta are o terasa de 6 metri patrati, cu un paravan impotriva vantului si este livrata complet mobilata, cu mobilier de bucatarie, un minifrigider, instalatii sanitare pentru baie, doua paturi suprapuse si chiar saltele. In functie de cat de ecologice sunt, si de echipamentul inclus, locuinta se poate gasi in trei variante, de bronz, argint si aur. Ultima este, insa, versiunea complet ecologica.

Chiar daca oamenii sunt sceptici pentru a o folosi ca pe o locuinta permanenta, ea poate fi cea mai potrivita casa de vacanta. La fel de utila poate fi pentru locuinta sociala sau in zonele unde exista statii de meteorology, intrucat constructorii garanteaza ca rezista vantului puternic si vremii rele.

Preturi si neincredere

Pe piata din Romania, locuinta ecologica mobila a fost prezentata la inceputul anului, iar in urma cu doua saptamani a fost lansata si in Capitala la o expozitie desfasurata la Romexpo. Bucurestenii s-au interesat, dar nu au cumparat.

„Unii s-au speriat de acele turbine eoliene si au spus ca prefera metoda clasica de alimentare cu electricitate. Am constatat ca variantele de protectie a mediului sunt privite cu neincredere”, a mai spus reprezentantul punctului de lucru din Bucuresti.

El a precizat ca firma pe care o reprezinta se ocupa de livrarea de echipamente pentru sortarea deseurilor, care s-a dezvoltat ca urmare a obligatiilor impuse de Uniunea Europeana, pentru ca si in Romania mediul sa fie protejat.

Si pretul locuintei ecologice mobile este un alt lucru care i-ar putea determina pe eventualii clienti sa nu o cumpere. Casa ECO de 20 de metri patrati, cu toate utilitatile si mobilierul costa 30.000 de euro.

Ea poate dispune pana la 36 de metri patrati, dar si pretul creste in functie de pretentiile viitorului proprietar. Pana in toamna, ar putea fi deshisa o hala pentru construirea echipamentelor ecologice la Bacau, iar pretul locuintelor mobile s-ar reduce odata cu eliminarea costurilor pentru transport.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *