In apele Ariesului au ajuns metale grele

  0
  530

  Concentratiile de metale grele din apele raului Abrudel sunt peste limitele normale, dar autoritatile nu au incadrat fenomenul la poluare accidentala. Reprezentantii institutiilor care gestioneaza problemele de mediu din Alba spun ca poluarea cu ape acide este un fenomen vechi in zona, care acum s-a intensificat, dar care nu reprezinta un pericol.metale grele in apa

  Analizele de laborator facute de specialistii de la Apele Romane confirma existenta unei concentrati mari de fier, cupru si zinc in apele Abrudelului. Autoritatile de mediu recunosc cu seninatate ca poluarea este una permanenta, in ultimii 40 de ani.

  Reprezentantul de la Apele Romane Vasile Munteanu spune ca s-au incercat mai multe variante, dar deocamdata nu se stie cine e proprietarul lor. Fosta exploatare care apartinea de Rosia Montana sector minier Abrud a fost preluata de o unitate militara care a fost inchisa.

  Raul Abrudel colecteaza apele de mina de la galeriile parasite ale fostei Exploatari Miniere Rosia Montana – Sector minier Bucium, precum si ale fostei Intreprinderi de Prospectare si Exploatare Geologica.

  Emil Oanta comisar la Garda de mediu precizeaza ca nu s-au semnalat surse de apa potabila afectate, deci practic suntem intr-un regim normal. El spune ca exista totusi o oarecare poluare, dar care nu are efect asupra zonei si a populatiei.

  Apele raului Abrudel sunt incadrate in clasa a V-a de calitate, pe o scara de la 1 la 5, din cauza continuturilor ridicate de metale grele care afecteaza fauna piscicola a cursului de apa care se varsa in Aries.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.