Una din cele mai rare flori din Romania a inflorit in judetul Bistrita-Nasaud

Comercializarea lalelei pestri?e atrage amenzi ustur?toare

Laleaua pestrita, cunoscuta si sub numele de floarea de sah, infloreste doar pentru 7 zile. Petalele de nuanta violacee, cu pete albe, incanta privirile localnicilor. Specia este acum protejata de lege, deoarece este considerata o floare rara.laleaua pestrita

In localitatea Orheniul Bistritei, la 10 kilometri de Bistrita, in piemontul Muntilor Calimani Laleaua Pestrita a inflorit pentru prima data, in jurul anului 1985. Localnicii din Orheniul Bistritei spun ca prima data au vazut Laleaua Pestrita, in copilarie. Atunci nu stiau cat de importanta e floarea.

Pe seama Lalelei Pestrite s-au conturat multe legende. Una dintre ele, ii atesta originea in Persia. Reprezentantii Ocolului Silvic din localitate urmeaza sa preia in administratie, zona in care infloreste aceasta specie rara.

Laleaua Pestrita, cunoscuta si sub numele de bibilica, caldarusa sau corma, mai creste in zona Cheilor Turzii, in judetle Mures, Olt si in Banat. Laleaua Pestrita este o specie ocrotita de lege, inca din anii 1980.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *