Norul de cenusa a acoperit toata tara

  0
  393

  Norul se afla sub 6 km altitudine, insa calitatea aerului se afla in limite normale, potrivit Ministerului Mediului.norul de cenusa

  Norul de cenusa vulcanica acopera intreg teritoriul Romaniei, de la 0ra 15.00, a anuntat Ministerul Mediului.

  Centrul de la Londra a anuntat Codul Rosu pentru aviatie de cand a inceput eruptia vulcanului. Codul indica aria de dispersie a norului, unde se afla particulele poluante de cenusa. Astfel, exista doua mari zone afectate: in nordul Oceanului Atlantic si o parte in estul Europei, a mai spus Bell.

  Potrivit informatiilor furnizate marti, de Ministerul Mediului, norul de cenusa vulcanica va fi in afara Romaniei pana la sfarsitul zilei de miercuri, ora 21.00.

  „Romania nu va fi afectat de un alt nor cel putin pana joi dimineata la ora 9.00. In tara noastra nu vor fi restrictii de zbor, astfel ca joi dimineata vor putea sa se reia cursele aeriene in toata Europa”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

  Norul de cenusa vulcanica ar putea disparea in cateva zile din Europa, gratie vantului si a unui sistem atmosferic de joasa presiune, care vor impinge cenusa catre nord-vest. Vestea nu e la fel de buna pentru Canada. In nord-estul acestei tari ar putea aparea, saptamina viitoare, probleme asemanatoare celor din Europa.

  Meteorologii BBC avertizeaza ca cenusa va continua oricum sa cada pina atunci peste continentul european, din cauza gravitatiei si a ploilor.

  Vulcanul islandez arunca in aer mai putina cenusa si mai multa lava insa, inca o data, situatia se poate schimba din cauza imprevizibilitatii activitatii vulcanice din Islanda. Meteorologii spun, insa, ca doar o noua eruptie Islanda ar putea schimba aceasta prognoza.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.