In cadrul concursului “Viata pentru mediu, viata pentru om” – Opt scoli din judet calificate la faza internationala

  0
  514
  Consiliul Jude?ean Mure? a demarat cea mai ampl? campanie de informare din ?ar? pe un proiect finan?at prin POS
  Consiliul Județean Mureş a demarat cea mai amplă campanie de informare din ţară pe un proiect finanţat prin POS
  In cadrul concursului “Viata pentru mediu, viata pentru om” – Opt scoli din judet calificate la faza internationala

  In cortul de la Hotel “Dana I” s-a desfasurat ieri faza judeteana a concursului “Viata pentru mediu, viata pentru om”, eveniment organizat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare.

  La eveniment au participat subprefectul Cristian Sasu, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, inspectorul de biologie Mariana Sasaran, Stefan Fodor de la Oficiul Judetean de Consultare Agricola, directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, iar din partea maghiara consilierul ministrului Mediului, Szalkai Gabor si Varadi Istvan de la Directia pentru Protectia Plantelor.

  Cu aceasta ocazie, atat subprefectul Cristian Sasu cat si presedintele Adrian Stef le-au urat suscces elevilor, spunand ca doar cu ajutorul lor, natura are o sansa in ceea ce priveste mediul inconjurator. La aceasta editie, la nivelul judetului Satu Mare s-au inscris 42 de institutii de invatamant: 25 scoli gimnaziale si 17 licee, iar la nivelul judetului Szabolcs Szatmar Bereg din Ungaria s-au inscris 14 gimnazii si 11 licee. Concursul a avut patru probe: un test grila, test cu intrebari adevarat sau fals, caracteristici ale plantei invazive ”Ambrosia” si o proba surpriza. Juriul a decis ca patru echipaje, atat de la gimnaziu cat si de la liceu, sa participe la faza internationala, care se va desfasura in data de 5 iunie 2013 cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Astfel, la gimnaziu pe primul loc s-au clasat cei de la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Turt, pe locul II echipajul Scolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu” Apa, iar pe locul III elevii de la Scoala Gimnaziala “Vasile Lucaciu” Satu Mare. La sectiunea liceu, pe primul loc s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic Negresti Oas, locul II a fost obtinut de Colegiul National “Mihai Eminescu” Satu Mare, pe locul al III-lea s-a clasat Colegiul National “Doamna Stanca”, iar pe locul al IV-lea s-a situat echipajul de la Colegiul National “Ioan Slavici” Satu Mare. Castigatorii au primit echipamente sportive, bilete de intrare la Aquaparkul Sosto Gyogyfurdok si bilete de intrare la Gradina Zoologica, ambele din Nyiregyhaza. Iar cei care vor castiga faza internationala a concursului “Viata pentru mediu, viata pentru om” vor efectua o excursie la Agentia Europeana de Mediu de la Copenhaga.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.