In Germania, cainii merg la scoala

0
438

Dupa ce cainii au fost folositi ca insotitori ai persoanelor oarbe sau ca salvatori in anumite situatii, au aparut cainii-scolari. In Germania, tot mai multi profesori apeleaza la ei, pentru a destinde atmosfera din scolile germane si pentru a spori increderea elevilor in ei insisi, informeaza Mediafax.

Unii dintre parinti au fost sceptici la inceput, afirma profesoara Bettina Brecht, care lucreaza impreuna cu catelusa sa de peste cinci ani. „Unii se intrebau daca fiul sau fiica lor va mai invata ceva la scoala, altii se temeau sa nu le muste copiii”.

Dupa folosirea cainilor in cadrul sedintelor de psihoterapie pentru copii si adolescenti, integrarea lor in mediul scolar a aparut in Germania, dupa o idee importata din Statele Unite.

Aproape 120 de caini-scolari sunt astazi in activitate in Germania, de la cresa pana la liceu, iar numarul lor inregistreaza o crestere constanta, a declarat Lydia Agsten, profesoara intr-un centru de educatie specializat pentru copiii cu handicap din Iserlohn, din apropiere de Dortmund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.