In Marea Britanie a fost lansata prima pompa de alimentare cu hidrogen pentru acasa

O companie din Marea Britanie a facut primul pas catre crearea unei infrastructuri de alimentare cu hidrogen a automobilelor ce folosesc aceasta tehnologie ecologica. Lipsa statiilor de alimentare era practic singurul lucru ce statea in calea “raspandirii” masinilor pe hidrogen, in conditiile in care producatori auto precum Honda au inceput deja sa construiasca astfel de masini in serie. ITM Power a instalat prima pompa de alimentare cu hidrogen intr-o casa din Sheffield, unde este folosita pentru incalzire si gatit. Dispozitivul functioneaza pe baza de electroliza, extragand gazul din apa cu ajutorul electricitatii. Apoi, un generator intern transforma gazul in electricitate.
”Luand in considerare nevoia presanta de a reduce dependenta noastra de combustibili fosili, mai ales de petrol, si de a reduce emisiile de dioxid de carbon, viitorul hidrogenului ca un mijloc alternativ de producere de energie n-a fost niciodata mai luminos”, a declarat Jim Heathcote, directorul companiei, citat de Antena3.
Specialistii in energia produsa cu ajutorul hidrogenului sunt insa sceptici in ceea ce priveste costurile pe care le implica o astfel de pompa, precum si eficienta ei. ”Intrebarea critica in aceasta privinta este cat va costa sa pui o astfel de pompa in casa ta. Tehnologia este extrem de viabila, dar cred ca va intampina probleme de acceptare din partea publicului”, a declarat David Hart, specialist de la Colegiul Imperial de Cercetare din Londra.
ITM a lansat odata cu pompa si un automobil Ford Focus modificat pentru a putea functiona cu hidrogen.

Sursa: Ziua

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente