In Marea Britanie se infiinteaza o agentie nationala pentru protectia marilor si oceanelor

O comisie parlamentara britanica a cerut crearea unei noi institutii care sa aiba ca principala misiune gasirea unor solutii pentru o protectie suplimentara a marilor si oceanelor amenintate de efectele nocive ale incalzirii globale.

Comisia Tehnologiei si Stiintelor a Camerei Comunelor a redactat un raport, „Investigating the Oceans”, in care explica faptul ca viitoarea agentie ar trebui sa preia functiile si responsabilitatile unor alte organisme de gen, cum ar fi actualul comitet parlamentar de coordonare interagentii, ce are ca principala misiune punerea in practica a politicilor de mediu.

„Regatul Unit are capacitatea de a deveni lider mondial in aspectele-cheie ale stiintelor maritime. Nu trebuie sa uitam pericolul la care sunt expuse zonele de coasta ale oceanelor, din cauza efectelor produse de fenomenul incalzirii globale”, a declarat Phil Willis, presedintele comisiei.

Acesta este de parere ca, la ora actuala, Marea Britanie are nevoie de o agentie nationala a stiintelor marine care sa fie finantata si coordonata deopotriva de stat si de specialisti.

Citeste articolul integral In Marea Britanie se infiinteaza o agentie nationala pentru protectia marilor si oceanelor in Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *