Tonul, protejat prin lege

0
247

Statele Unite au cerut interzicerea totala a pescuitului pentru tonul cu inotatoare albastre din Marea Mediterana si vecinatatea ei pentru o perioada de minimum trei ani.

Aceasta masura urma-reste refacerea efectivelor acestei specii, informeaza Reuters. In prezent, in Marea Mediterana si Atlanticul de Est mai exista doar 6% din rezervele de ton cu inotatoare albastre din lume, iar principala cauza a reducerii drastice o reprezinta cererea mare de pe piata japoneza.

William Hogarth, director al Serviciilor Piscicole din SUA, a declarat ca va solicita, oficial, in cadrul intalnirii anuale a Comisiei Internationale pentru Conservarea Tonului din Atlantic, implementarea unui moratoriu de la trei pana la cinci ani.

„Avand in vedere ignorarea grava a limitelor de pescuit, moratoriul ramane singura speranta pentru evitarea dezastrului in Atlanticul de Est si in Marea Mediterana”, a declarat William Hoghrat. Comisia Internationala pentru Conservarea Tonului din Atlantic a ignorat opiniile expertilor cand a stabilit cote duble fata de nivelul recomandat.

In plus, aceste cote au fost incalcate grav de catre companiile de pescuit. Comisia Europeana a amenintat si ea, inca de luna trecuta, cateva tari (intre care Grecia, Malta, Portugalia, Spania, Italia, Franta si Cipru) amenintand cu procese la Curtea Europeana de Justitie daca guvernele nu reusesc sa stopeze pescuitul ilegal de ton.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.