In Norvegia se discuta serios despre interzicerea comercializarii masinilor alimentate cu benzina, motorina sau GPL

  In Norvegia se discuta serios despre interzicerea comercializarii masinilor alimentate cu benzina, motorina sau GPL

  In Norvegia se discuta serios despre un proiect de lege privind interzicerea comercializarii masinilor alimentate cu benzina, motorina sau GPL in, incepand cu anul 2015.

  Masinile-hibrid si cele alimentate cu benzina, motorina sau GPL aflate deja in circulatie nu vor fi afectate.

  Ministrul de Finante norvegian, Kristin Halvorsen, a spus ca trendul „verde” in industria auto este accelerat de criza economica.

  „Criza financiara a provocat multe probleme constructorilor auto. Pe langa asta, multi jucatori din industrie trebuie sa tina cont si de tendintele climatice atunci cand se gandesc la viitor. De aceea trebuie sa ne gandim serios la acest lucru, a declarat ministrul norvegian pentru Reuters.

  Norvegia are o populatie de 5 milioane de locuitori, nu este membra a Uniunii Europene si se afla pe locul 6 in topul mondial al exportatorilor de petrol.

  Francezii vor sa interzica circulatia masinilor mai vechi de 12 ani

  Si francezii vor sa circulatia masinilor fabricate inainte de 2000 in suburbia Seine Saint Denis din Paris incepand cu anul viitor, urmand ca in viitorul nu foarte indepartat, restrictia sa cuprinda mai toata Franta

  Ministerul Mediului vrea sa extinda restrictia, deocamdata in faza de experiment, in alte 7 orase din Franta: Paris, Clermont Ferrand, Lyon, Aix en Provence, Grenoble, Bordeaux si Nice. Comunitatea din Saint Denis va fi insa pionierul acestei initiative. Presa franceza spune ca nu se cunosc detaliile acestui proiect, dar ca municipalitatea trebuie ca pana in 2012 sa reuseasca sa puna la punct toate amanuntele pentru ca circulatia
  autovehiculelor fabricate inainte de anul 2000 sa fie interzisa.

  Presedintele Autoclubului francez, Christian Girnondeau, este sceptic in ceea ce priveste proiectul Ministerului Mediului din Franta: „Sunt inca foarte multe masini fabricate inainte de anul 2000 care circula pe drumurile din Franta. Faptul ca oameniii care nu au bani sa-si cumpere o masina mai noua nu vor avea dreptul sa circule, ma ingrijoreaza.”

  CE: Masinile pe benzina si diesel, interzise in orasele europene pana in 2050

  Comisia Europeana a propus la sfarsitul lunii martie interzicerea circulatiei autovehiculelor care folosesc benzina si motorina in centrele marilor orase europene pana in anul 2050. Initiativa a fost inaintata de comisarul pe probleme de transport la Comisia Europeana Siim Kallas.

  Comisia Europeana spera ca in acest mod emisiile de dioxid de carbon vor scadea cu 60% si dependenta de petrol a Europei va fi mai mica. De asemenea, se urmareste ca majoritatea calatoriilor care se intind pe o distanta mai mica de 305 kilometri sa se faca cu trenul.

  „Competitivitatea sistemului de transport este vitala pentru Uniunea Europeana, pentru cresterea economica, pentru piata muncii si pentru confortul oamenilor” a spus comidsarul european pe probleme de transport Siim Kallas.

  Comisia Europeana isi propune ca 50% din parcul auto din Europa sa fie format din masini cu zero emisii de CO2 pana in 2030, iar pana in anul 2050 toate masinile ce functioneaza pe benzina sau motorina sa fie interzise in marile orase europene.

  Se are in vedere infiintarea unui sistem centralizat de transport in Europa (Single European Transport Area) care sa lege toate aeroporturile de principalele linii feroviare atat pentru transportul de persoane cat ti pentru cel de marfa.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *