GREEN WEEK in licee

  0
  374
  GREEN WEEK in licee
  GREEN WEEK in licee

  Azi incepe „GREEN WEEK in licee”, un proiect de sensibilizare a tinerilor privind necesitatea utilizarii eficiente a resurselor naturale

  Saptamana 9-13 mai 2011 este si o „saptamana verde” in 10 licee din tara care participa la „GREEN WEEK in licee” – evenimentul de educatie non-formala organizat de Reprezentanta Comisiei Europene din Romania, pentru informarea si sensibilizarea tinerilor in privinta utilizarii eficiente a resurselor naturale.

  Pe parcursul unei ore de proiectii si discutii, invitati speciali – reprezentanti ai unor ONG-uri din domeniul „verde” – vor atrage atentia tinerilor asupra problematicii legate de epuizarea sau deficitul de resurse si vor oferi exemple de buna practica, lansand in acelasi timp un apel pentru un stil de viata sustenabil.

  Evenimentul precede conferinta GREEN WEEK, cea mai mare conferinta anuala europeana pe politici  de mediu, care va avea loc la Bruxelles la sfarsitul lunii mai. Aflata la cea de-a 11-a editie, GREEN WEEK s-a impus ca un eveniment major pentru toti cei implicati in protectia mediului.Tema de anul acesta, „utilizarea eficienta a resurselor naturale” reprezinta o initiativa prioritara in strategia Comisiei Europene pentru acest deceniu.

  Invitati speciali:

  WWF – Romania, OCEANIC CLUB, REPER 21, STOP CO2, BIKE WALK

  La ce se refera „Utilizarea eficienta a resurselor naturale”?

  • In prezent, omenirea consuma resursele naturale ale Pamantului intr-un ritm pe care planeta nu il poate sustine.
  • Resurse precum apa, solul, aerul curat si serviciile ecosistemice sunt vitale pentru sanatatea noastra si pentru calitatea vietii noastre, dar acestea sunt limitate.
  • Cresterea economica globala si cresterea populatiei (9 miliarde pana in 2050), duc catre consumul rapid al resurselor naturale ale Pamantului.
  • Cresterea cererii pentru anumite resurse duce spre epuizarea acestora si cresterea preturilor.

  Este asadar imperativ sa utilizam mai eficient toate resursele naturale de-a lungul ciclului lor de viata. Aceasta inseamna a produce mai multa valoare cu mai putine materiale si consumand diferit. Astfel vom reduce riscul epuizarii resurselor si vom trai in limitele naturale ale planetei.

  Pentru mai multe informatii va rugam accesati: http://ec.europa.eu/environment/greenweek/

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.