Array

In viitorul nu foare indepartat, oamenii de pe Terra vor circula in masini tot mai mici, mai ciudate dar foarte putin poluante.

In viitorul nu foare indepartat, oamenii de pe Terra vor circula in masini tot mai mici, mai ciudate dar foarte putin poluante.

Reducerea combustibililor fosili cat si nevoia de a reduce emisiile de noxe, au determinat creearea de autoturisme ecologice care insa nu au si un design prea aratos, mai degraba ciudat.

Cu toate acesta, marii constructori de masini se intrec in a scoate pe piat cat mai multe modere ecologice de mici dimensiuni, majoritatea electrice, sau hibirizi, masini smart, care sa fie utilizate in marile metropole ale lumii.

Comisia Europeana a propus interzicerea circulatiei autovehiculelor care folosesc benzina si motorina in centrele marilor orase europene pana in anul 2050. In unele orase din Franta, circulatia automobilelor mai vechi de 12 ani va fi interzisa de anul viitor. In Norvegia se discuta serios despre un proiect de lege privind interzicerea comercializarii masinilor alimentate cu benzina, motorina sau GPL in, incepand cu anul 2015.

Circulatia cu un autoturism in marile orase europene va costa mai mult si va fi mai anevoioasa. De la taxe de acces in centrele oraselor, malluri cu locuri de parcare limitate, zone verzi unde au acces doar masinile electrice si hibride, zone pietonale din ce in ce mai extinse, sisteme de car-sharing, semafoare sincronizate pentru ca pietonii sa nu se grabeasca prea tare la traversare, viata soferilor va deveni din ce in ce mai grea.

EN-V, vehiculul celor de la General Motors, este electric, merge pe doua roti, folosind tehnologia de la Segway pentru a-si mentine balansul, celelalte doua roti sunt folosite doar la parcare.

Hiriko inseamna in limba basca urban. Micutul automobil este destinat circulatiei in marile aglomerari urbane.  Toyota va crea modelul Scion iQ EV ce va avea o autonomie de circa 80 kilometri.

Masinile Car2 Go pot fi rezervate sau pot fi folosite de mai multe persoane in acelasi timp.  In Austin (SUA) sunt disponibile masini Smart ForTwo pe benzina, iar in San Diego Smart-uri electrice.


Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente