Lisite, cormorani, lebede, specii pe cale de disparitie si protejate de lege mor pe lacurile dintre statiunile de la malul marii din cauza frigului

O suta de pasari au murit din cauza frigului pe lacurile dintre statiunile de la malul marii

O suta de pasari au murit din cauza frigului pe lacurile dintre statiunile de la malul marii. Printre ele, lisite, cormorani, lebede sau specii pe cale de disparitie si protejate de lege. Majoritatea au fost descoperite pe lacurile din Neptun, dar si pe lacul din statiunea Saturn.

Cele mai multe victime ale frigului sunt lisite, in jur de 80. Au murit insa si multi cormorani, dar si cateva lebede. Unele pasari au ramas intepenite cu picioarele in gheata si astfel si-au gasit sfarsitul. Biologii au insa o alta explicatie.

Slabite, pasarile nu au mai reusit sa iasa la mal si s-au stins incet de frig si de foame. Putine au fost cele care au putut fi salvate de biologi, care au fost nevoiti sa sparga gheata ca sa le scoata de acolo.

Este posibil ca numarul pasarilor degerate sa creasca si sa fie de ordinul miilor, odata ce gheata de pe ape se va topi. Cele cateva pasari salvate vor fi duse intr-un centru special, unde vor fi incalzite si hranite, iar daca vor supravietui, vor fi eliberate din nou in mediul lor natural.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente