In zonele alpine schimbarile climatice vor fi mult mai vizibile decat in restul Europei

In zonele alpine schimbarile climatice vor fi mult mai vizibile decat in restul Europei

Schimbarile climatice, care deja se fac resimtite si ale caror efecte se vor amplifica pe viitor, vor fi puternice si vor atrage dupa sine necesitatea de a face anumite ajustari, avertizeaza expertii austrieci de la Universitatea de Agricultura din Viena, scrie Der Kurier in editia de joi. Cele mai mari probleme vor fi sesizate in zona alpina si in regiunea de est a Austriei, care va deveni deosebit de secetoasa.

In special, in zonele alpine schimbarile climatice vor fi mult mai vizibile decat in restul Europei. O alta problema va fi, potrivit estimarilor expertilor, zona deosebit de uscata din estul tarii, unde va trebui gasita o modalitate de a proteja productia agricola de temperaturile ridicate si seceta si, prin urmare, si a solului de eroziune.

Gradul de siguranta din zonele alpine va fi de asemenea afectat. Din cauza topirii zonelor pana acum permanent inghetate si retragerii ghetarilor pericolul de avalanse si inundatii va creste considerabil, in special in contextul in care pe viitor ploile si nu ninsorile vor predomina in aceaste zone. Din cauza defrisarilor pe zone extinse, padurile nu isi vor mai putea indeplini functia de protectie in calea avalanselor.

In cadrul unui proiect de cercetare, anul trecut, a fost conceput un instrument de evaluare a schimbarilor climatice, Saldo-Tool. Sistemul urmeaza sa ajute autoritatile locale in elaborarea de masuri in vederea acomodarii la noile conditii climatice. In plus, institutul Clima Change Center Austria, infiintat in 2011, va oferi consiliere autoritatilor locale in acest domeniu, oferind o privire de ansamblu asupra efectelor schimbarii climatice asupra mediului si societatii si felului in care acestea pot fi atenuate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente