Contract in valoare de peste 23 mil. lei pentru constructia a trei statii de transfer deseuri in judetul Cluj.

Contract in valoare de peste 23 mil. lei pentru constructia a trei statii de transfer deseuri in judetul Cluj.

Georgica Cornu, omul de afaceri care controleaza constructorul timisorean Confort, a castigat in asociere cu companiile Atzwanger SpA, Ladurner Impianti si Vel Service un contract in valoare de peste 23 mil. lei (circa 5,6 mil. euro), fara TVA, pentru constructia a trei statii de transfer deseuri in judetul Cluj.

Contractul a fost semnat vineri, 10 februarie, de Consiliul Judetean Cluj cu asocierea condusa de compania Confort si face parte dintr-o investitie mai ampla in cadrul proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”.

Contractul se refera la constructia a trei statii de transfer deseuri in localitatile Gherla, Huedin si Mihai Viteazu. Durata maxima de realizare a proiectului este de 12 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de notificare a defectiunilor de 24 de luni.

Sursa de finantare a investitiei este Fondul European de Dezvoltare, prin POS Mediu, Axa prioritara 2, Sectorul managementul deseurilor/reabilitarea terenurilor poluate istoric, bugetul de stat si bugetul local.

”Constructia acestor statii de transfer reprezinta o etapa in procesul de colectare a deseurilor de pe intreg teritoriul judetului Cluj. Ulterior, acestea vor fi transportate la depozitul ecologic judetean, unde vor fi supuse unui proces complex de sortare si compostare a deseurilor organice, respectiv depozitare. Lucrarile vor demara de indata ce conditiile meteorologice o vor permite”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Potrivit reprezentantilor CJ Cluj, contractul este parte a unui proiect mult mai amplu ce vizeaza implementarea unui sistem integrat de gestionare a deseurilor, evaluat la aproximativ 76 mil. euro. Pana in prezent a fost adjudecat contractul pentru constructia centrului de depozitare a deseurilor, urmand sa fie organizate si alte licitatii (pentru inchiderea actualelor rampe de gunoi, neconforme, precum si pentru atribuirea lucrarilor pentru drumurile de acces de la depozitul ecologic.

Asocierea condusa de compania Confort a mai castigat, la inceputul lunii ianuarie, in cadrul proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj”, un contract in valoare de 107,5 mil. lei (25 mil. euro), fara TVA, pentru proiectarea si executia centrului de management integrat al deseurilor din judetul Cluj. Termenul de executie al acestor lucrari este de 14 luni, iar durata perioadei de notificare a defectiunilor este de 60 de luni. Compania de constructii Confort din Timisoara a realizat in 2010 afaceri totale de 159 mil. euro si este controlata de omul de afaceri Georgica Cornu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente