Incendiu Delta: Primele masuri luate vor fi impotriva turismului ilegal, potrivit Garzii de Mediu

Incendiu Delta: Primele masuri luate vor fi impotriva turismului ilegal, potrivit Garzii de Mediu

Silvian Ionescu, directorul Garzii de Mediu, a declarat pentru Realitatea TV ca prima masura luata, in privinta incendiului devastator din Delta, va fi impotriva turismului ilegal, intrucat din cauza lui are loc acest dezastru.

Incendiu devastator in Delta / FOTO: REALITATEA TV
„Din punctul nostru de vedere, al protectiei mediului, pagubele sunt uriase, pentru ca si vegetatia si cuiburile care au fost distruse sunt de neinlocuit. Nu putem evalua inca pagubele”, a spus Silvian Ionescu pentru Realitatea TV.

Directorul a subliniat ca anul trecut Garda de Mediu a amendat acesti neorganizati camperi din zona Vadu, insa a fost atunci in presa o campanie potrivnica Garzii de Mediu, evenimentul din acest weekend aratand de ce este nevoie de masuri mai stricte.

„Asteptam rezultatele colegilor de la ISU, trecem la evaluarea pagubelor apoi la masuri de refacere a zonei. Prima masura va fi impotrvia turismului ilegal, pentru ca din cauza lui s-a intamplat ce s-a intamplat”, a declarat directorul Garzii de Mediu.

„Important este sa respectam cu totii regulile. Exista un regulament al rezervatiei, unul al plajelor romane. Exista locuri de camping organizate, dar iata ca uneorii unii se cred mai destepti decat legea si se ajunge la astfel de evenimente. Am avut echipe complexe mari, organizate, dar de cate ori ne-am prezentat, protestul a fost unanim, ca nu lasam oamenii sa se bucure de natura”, a precizat Silvian Ionescu.

Pentru persoane fizice, amenzile merg de la 5 la 20 de milioane vechi, fara a include amenda pentru intrare fara permis in Rezervatie, de 30 de milioane de lei vechi. In acest caz, se adauga plangerile penale, pentru ca distrugile sunt foarte mari, a adaugat directorul Garzii de Mediu.

In plus, cei care au provocat incendiu ar putea plati si contravaloarea prejudiciului adus naturii, potrivit guvernatorului Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *