Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost afectate de inundatii

Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost afectate de inundatii
Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost afectate de inundatii

Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost afectate de inundatii, pompierii, jandarmii si politistii intervenind in mai multe localitati din judetele Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Dolj, Mures si Vrancea, a anuntat duminica MAI.

“In localitatile expuse fenomenelor hidrometeorologice efectele au constat indeosebi in inundarea unor suprafete de terenuri agricole, pasuni, paduri, afectarea unor poduri sau podete, ori a unor segmente de drumuri comunale sau judetene”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat de presa.

Peste 7.000 de hectare de terenuri agricole, 3.000 de hectare de pasuni si 1.000 de hectare de paduri au fost afectate de inundatii, pompierii, jandarmii si politistii intervenind in mai multe localitati din judetele Buzau, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Dolj, Mures si Vrancea

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), duminica nu au fost raportate localitati izolate complet de ape, in care sa nu se poata ajunge sau interveni, nu sunt persoane izolate sau evacuate si nu au fost inregistrate urgente medicale sau alte situatii deosebite.

In ultimele doua zile au fost inregistrate o locuinta distrusa si alte trei inundate, pompierii salvatori intervenind pentru scoaterea apei.

In judetul Buzau, drumul comunal 159 Lopatari-Plostina a fost redat partial circulatiei, iar prin ordin al prefectului a fost restrictionata circulatia pentru autovehicule de peste 3,5 tone.

In judetul Dolj, in portul Bechet a fost realizat sambata un dig din saci cu nisip pe o lungime de 50 de metri, in zona platformei de acces la ferry-boat.

In judetul Calarasi, prefectul a dispus interzicerea circulatiei pe trei poduri, doua afectate de apele raului Arges, in localitatile Mitreni si Radovanu, si un altul din localitatea Budesti, in pericol de a fi inundat.

In judetul Vrancea, spre localitatea Nereju, circulatia se desfasoara in continuare pietonal sau pe drumuri forestiere ocolitoare. Pe drumul judetean 205D Paltin-Nereju, prefectul a dispus restrictionarea circulatiei pentru masinile de peste 7,5 tone, a precizat MAI.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente