Industria a trecut testul de mediu al Uniunii Europene

  1
  392

  Peste 580 de companii din cele 660 care trebuie sa primeasca pana pe 31 octombrie autorizatia integrata de mediu pentru a putea functiona, au primit deja autorizatia de mediu, conform datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).

  Procentul de fabrici care sunt conforme este in acest moment de 88,3% din total, cu 45 de zile inainte de termenul final. Conform tratatului de aderare la UE, dintre cele 660 de instalatii industriale care necesita autorizatie integrata de mediu la nivel national, 161 au obtinut amanarea termenului de conformare, restul de 499 fiind obligate sa obtina autorizatia de mediu pana pe 31 octombrie anul curent.

  Dintre cele 583 de instalatii industriale care sunt deja conforme cu normele de mediu, 130 beneficiaza de o perioada de tranzitie. In momentul de fata, agentiile regionale de protectia mediului examineaza alte 70 de dosare privind acordarea autorizatiei integrate de mediu. Numai trei fabrici din Romania nu si-au depus dosarele pentru conformarea la normele UE, in doua din cele trei cazuri fiind vorba despre implicarea societatilor respective in litigii asupra proprietatii terenului pe care se afla. Patru fabrici au iesit de sub incidenta necesitatii autorizatiei integrate de mediu.

  Sursa: Ziarul Financiar

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.