Suedia vrea să construiască o centrală cu biomasă sub forma unui diamant curcubeu

Suedia vrea sa construiasca o centrala cu biomasa sub forma unui diamant curcubeu

In cativa ani, orasul Uppsala din Suedia va avea o centrala termica cu putere bazata pe biomasa, incadrata intr-un dom de sticla care va imita diamantul curcubeu sau alexandritul. Alexandritul este o piatra pretioasa din familia diamantelor care isi schimba culoarea in functie de cantitatea de lumina pe care o absoarbe, potrivit theverge.com Alexandritul natural…

Citește mai departe
Ghea?a din Groenlanda este înnegrit? de funingine rezultat? din arderea p?durilor ?i din procese industriale.

Ce se intampla cu planeta? Gheata neagra din Groenlanda ii socheaza pe oamenii de stiinta

Cercetatorii care au realizat o serie de fotografii pentru a studia calota glaciara din Groenlanda sunt alarmati: insula este acoperita, pe mari intinderi, de zapada si gheata intunecate, innegrite de funingine. Fenomenul este ingrijorator, deoarece, spun specialistii, innegrirea ghetii poate duce la topirea ei mai rapida. Jason Box, din cadrul Geological Survey of Denmark and…

Citește mai departe
Mobilizare Ecologic? în masivul Retezat-Godeanu-?arcu

Mobilizare Ecologica in masivul Retezat-Godeanu-Tarcu

Administratia Parcului National Retezat, in parteneriat cu Asociatia Summit Arad, desfasoara in perioada 5 mai – 30 septembrie 2014 un nou proiect de promovare a turismului ecologic si protectia habitatelor naturale – „Mobilizare Ecologica in masivul Retezat-Godeanu-Tarcu” finantat de Asociatia pentru Parteneriat Miercurea-Ciuc si Mol Romania, prin Programul Spatii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate. Arealul…

Citește mai departe

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse din aceasta zona, una asemanatoare poate cu cea a inarmarilor din timpul razboiului rece. Desi disputa este inceputa doar cu cativa ani in urma, Moscova manifesta interesul cel mai sporit pentru a ocupa zona in cauza,…

Citește mai departe

Parteneriat strategic intre Rosneft si Exxon pentru explorarea de petrol si gaze naturale in Oceanul Actic si Marea Neagra

Compania rusa producatoare de petrol Rosneft si U.S. Exxon Mobil Corp, cel mai mare producator de petrol din America, au dezvaluit detalii despre parteneriatul strategic care va conduce la explorarea de petrol si gaze naturale in Oceanul Actic si Marea Neagra. Miscarea va asigura companiei ruse un punct strategic pe pietele din SUA si Canada….

Citește mai departe

Romania, amenintata de fenomene meteo extreme

Zile toride si secetoase urmate de furtuni, tornade si inundatii cu pagube insemnate. Sunt doar cateva dintre previziunile pentru urmatoarele luni facute de directorul de prognoza al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Explicatia e simpla: sub efectul incalzirii globale, stratul de gheata polar a atins cele mai mici cote din istorie. La vremuri tulburi, nici…

Citește mai departe

Full electric la minus 30° C

Mercedes Vito electric a fost testat intens in conditii polare, fiind primul vehicul comercial cu un astfel de sistem de propulsie supus oficial la aceste incercari. Totul s-a desfasurat in conditii de trafic real, pe drumurile publice de la Cercul Polar. Temperaturile din timpul testelor au coborat pana la -30° C, masina trecand cu bine…

Citește mai departe

Hillary Clinton trage un semnal de alarma: Calotele glaciare in pericol!

Statele Unite au chemat natiunile lumii sa ia masuri imediate pentru protejarea calotelor glaciare de la Poli. Solutiile ar fi reducerea turismului dincolo de Cercul Polar si intensificarea cercetarilor privind efectul gazelor de sera auspra fenomenului de incalzire a planetei. La deschiderea conferintei consacrate Antarcticii la 50 de ani dupa semnarea tratatului international privind continentul…

Citește mai departe

Soselele secolului XXI ucid jungla Amazonului

Organizatia Conservation International, care a examinat proiectele Initiativei de Integrare a Infrastructurilor Regionale ale Americii de Sud, sustine ca impactul ecologic al proiectelor individuale a fost in general bine calculat la inceput, dar nu si impactul global asupra regiunii. Cu alte cuvinte, fiecare s-a gandit doar la sine, este parerea principalului autor al raportului CI, Tom Killen.

Citește mai departe